ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Δες όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι για την φόρτιση των αγαπημένων σου συσκευών!

Categories :

Let’s connect

Δωρεάν αποστολή για αγορές 20€ και άνω

Γραμμή εξυπηρέτησης: 2155506374

Δωρεάν αποστολή για αγορές 20€ και άνω

Γραμμή εξυπηρέτησης: 2155506374

Αναζήτηση

Δωρεάν αποστολή για αγορές 20€ και άνω

Γραμμή εξυπηρέτησης: 2155506374

ROMOSS Greece & Cyprus

  /  tip   /  Πώς να επιλέξω ένα powerbank;

Πώς να επιλέξω ένα powerbank;

Για την επιλογή ενός κατάλληλου αλλά και αξιόπιστου Powerbank θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα παρακάτω:

1. Χωρητικότητα μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ενός Powerbank μετριέται σε mAh (μιλι-αμπερ-ωρια). Όσο περισσότερα τα mAh, τόσο περισσότερες φορτίσεις θα δώσει στη συσκευή σας, σε συνάρτηση βέβαια και με την χωρητικότητα μπαταρίας της συσκευής σας.

Ακόμη, όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα σε mAh έχει η συσκευή σας, τόσο μεγαλύτερης χωρητικότητας Powerbank θα ήταν καλό να επιλέξετε.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα mAh ενός powerbank είναι ενδεικτικά και μόνο καθώς καθοριστικό ρόλο στο πόσες φορτίσεις θα σας δώσει, παίζουν τα κριτήρια που αναφέρονται παρακάτω. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι πολύ πιθανό να βρείτε ποιοτικό Powerbank το οποίο να φορτίζει την συσκευή σας περισσότερες φορές από ένα χαμηλής ποιότητας Powerbank, με φαινομενικά πολύ μεγάλο αριθμό mAh, που πολλές φορές δεν αντιστοιχεί σε πραγματικές φορτίσεις.

Επιλέγετε πάντα αξιόπιστους κατασκευαστές ώστε να γνωρίζετε την προέλευση και την απόδοση της μπαταρίας που χρησιμοποιούν. Τα ROMOSS Power Banks εγγυώνται αποδώσεις τουλάχιστον 82% (15% παραπάνω από το μέσο όρο της αγοράς).

2. Τύπος μπαταρίας / Κατασκευαστής

Υπάρχουν διαφόρων ειδών μπαταρίες. Άλλες είναι παλαιότερης τεχνολογίας και άλλες πιο σύγχρονης. Οι μπαταρίες λιθίου (Li-ion & Li-Polymer) είναι και από τις πιο αποδοτικές. Ακόμη, ο κατασκευαστής της μπαταρίας, μπορεί συχνά να αποτελέσει εγγύηση και για την ποιότητά της. Οι μπαταρίες που ενσωματώνουν τα Powerbanks της ROMOSS είναι κατασκευής των εταιρειών SAMSUNG, LG αλλά και της ίδιας της ROMOSS.

Προσοχή θα πρέπει να δείξετε σε αγνώστου προέλευσης, non branded powerbanks, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων φέρουν μείγμα μπαταριών διαφορετικού τύπου, πράγμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει ασταθή τάση και συνεπώς να βλάψει τις συσκευές σας.

Για παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα φαίνεται σε ένα χαμηλής ποιότητας, μη επώνυμο powerbank, πως αποτελείται από μίξη διαφορετικών μπαταριών (διαφορετικά χρώματα) και πως η συνδεσμολογία μεταξύ τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλής.

Dishonest power bank

Αντίστοιχα στην παρακάτω εικόνα φαίνεται πως, μη επώνυμο powerbank με ελάχιστο κόστος και αναφερόμενη χωρητικότητα 20.000mAh, στην πραγματικότητα περιέχει μόνο μια μπαταρία και ο υπόλοιπος χώρος καταλαμβάνεται από σακουλάκια άμμου.

Dishonest power bank 3

Τέλος, στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε το εσωτερικό ενός ROMOSS Sailing 4 powerbank, με 4 όμοιες μπαταρίες λιθίου και το εξελιγμένο κύκλωμα φόρτισης το οποίο ρυθμίζει την τάση του ρεύματος, ανάλογα με τις απαιτήσεις της συσκευής που θα φορτίσετε (τεχνολογία FitCharge) ενώ χάρη στην τεχνολογία Powerful Booster, οι συσκευές σας φορτίζουν γρήγορα, με ελάχιστες απώλειες ενέργειας.

Romoss-Samsung_zps255c429a

3. Πιστοποιήσεις

Επιλέξτε powerbanks που φέρουν τις πιστοποιήσεις CE, FCC, RoHS, που αποτελούν αυστηρά πρότυπα προδιαγραφών.

4. Απόδοση μπαταρίας / Κύκλωμα φόρτισης

Σε μια φόρτιση από ένα Powerbank, υπάρχουν κάποιες απώλειες ενέργειας που είναι απόλυτα φυσικές. Οι απώλειες έχουν να κάνουν με απώλεια κατά την μεταφορά ή με απώλεια ενέργειας σε μορφή θερμότητας. Επίσης υπάρχει μια μικρή κατανάλωση ρεύματος για την λειτουργία του ίδιου του Powerbank.

Αποδεδειγμένα, τα ROMOSS Powerbanks έχουν 15% λιγότερες απώλειες ενέργειας από τα κοινά Powerbanks, με την τελική απόδοσή τους να φτάνει έως και 90% έναντι μ.ο. 70-75% των κοινών Powerbanks. Αυτό σημαίνει πως μέχρι και το 90% της ενέργειας που αποθηκεύει μέσα το ROMOSS Powerbank σας, θα μετατραπεί σε πραγματική ενέργεια φόρτισης στην μπαταρία της συσκευή σας!

5. Ταχύτητα φόρτισης

Το πλέον σύνηθες σε χαμηλής ποιότητας ή φθηνά Powerbank, είναι να υστερούν σε ταχύτητα φόρτισης. Αυτό σημαίνει πως θα περιμένετε αρκετά μέχρι να ανάψει ξανά η συσκευή σας, αν δοκιμάσετε να φορτίσετε με ένα τέτοιο Powerbank, όταν η συσκευή σας έχει ήδη σβήσει. Αντίστοιχα, θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετά παραπάνω από ότι έχετε συνηθίσει, για να φορτίσετε πλήρως ή μέχρι ένα ικανοποιητικό ποσοστό, την συσκευή σας.

Τα ROMOSS Powerbanks, διαθέτουν εξελιγμένο κύκλωμα υψηλής απόδοσης, το οποίο φροντίζει ώστε οι συσκευές σας να φορτίζουν με την ίδια ταχύτητα που φορτίζετε και στο σπίτι στην πρίζα ή και μεγαλύτερη, χάρη στις εξόδους USB Fast Charge 2.1Α ή Quick Charge 3.0 έως 3Α.

6. Αριθμός εξόδων φόρτισης USB

Πέρα από το σύνηθες της μίας εξόδου φόρτισης, υπάρχουν Powerbank που σας δίνουν τη δυνατότητα να φορτίζετε 2 συσκευές ταυτόχρονα (πχ κινητό και tablet μαζί). Επίσης ορισμένα Power Bank μπορούν να φορτίσουν και 3 συσκευές ταυτόχρονα, εάν διαθέτουν και αμφίδρομη θύρα USB Type-C.

7. Εγγύηση αντιπροσώπου / Διανομέα

Επειδή θέλετε να είστε σίγουροι πως, για οτιδήποτε προκύψει, κάποιος θα αναλάβει να σας υποστηρίξει και να διορθώσει το πρόβλημα, επιλέγετε προϊόντα που συνοδεύονται από σχετική εγγύηση.

You don't have permission to register
X